Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens overeenkomstig artikel 13 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

De gegevens die via dit formulier worden verzameld, worden verwerkt binnen de FOD Binnenlandse Zaken door de Algemene Directie Civiele Veiligheid, directie Communicatie.

Voor het contactformulier: Wij verwerken uw persoonsgegevens enkel om uw vraag naar informatie te kunnen behandelen. Wij gebruiken uw gegevens niet voor commerciële doeleinden en geven deze niet door aan derden. Uw gegevens worden bewaard voor de tijd die nodig is om uw vraag te beantwoorden. Zij worden verwijderd eens uw vraag werd beantwoord.

Voor de alerts: De persoonsgegevens worden verzameld op basis van uw toestemming om u te kunnen informeren wanneer er vacatures zijn in de hulpverleningszones of nieuwe data voor de federale geschiktheidstesten. Wij gebruiken uw gegevens niet voor commerciële doeleinden en geven deze niet door aan derden.  Uw gegevens worden bewaard totdat u meedeelt dat u niet meer door ons gecontacteerd wil worden. U kan zich op elk moment uitschrijven op de alerts.  Indien u niet vraagt om uw gegevens te verwijderen, zullen wij deze gedurende tien jaar bewaren.

U kan uw recht op inzage, op verbetering, op beperking en op verzet tegen de verwerking van uw gegevens uitoefenen bij onze DPO via het formulier (online of Word) dat beschikbaar is door te klikken op de volgende link https://ibz.be/nl/hoe-kunt-u-uw-rechten-uitoefenen. Het Word formulier moet per post verstuurd worden naar de DPO van de FOD Binnenlandse Zaken,  Park Atrium – Koloniënstraat 11, 1000 Brussel.

Om meer te weten te komen over ons privacybeleid: https://www.ibz.be/nl/privacyverklaring.

Indien u, na contact met ons te hebben opgenomen, vindt dat uw rechten niet worden nageleefd of dat de verwerking van uw persoonsgegevens een inbreuk vormt op de AVG, kan u ongeacht elk ander administratief of rechterlijk beroep, een bezwaar indienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA):

Gegevensbeschermingsautoriteit
Drukpersstraat 35
1000 Brussel

02 274 48 00

contact@apd-gba.be

www.gegevensbeschermingsautoriteit.be